Werken aan een duurzame organisatie

Organisatie: SBI Formaat

In deze turbulente tijden worden organisaties en onze samenleving geconfronteerd met dringende crises zoals de oorlog in Oekraïne, stijgende gasprijzen, inflatie en het nijpende stikstofprobleem. Als leden van de OR bevinden we ons in een unieke positie om het verschil te maken en te reageren op deze dringende kwesties.

Daarom nodigen we jullie uit voor deze inspirerende MainStage keynote waarin we je motiveren om als OR sterker te staan, duurzamer te handelen en in te spelen op de complexiteit van onze snel veranderende wereld. Dit is geen gewone presentatie; het is een kans om een cruciale rol te spelen in het vormgeven van een betere toekomst.

Tijdens deze keynote zullen deskundigen, waaronder Wim Oolbekkink (programmadirecteur SBI Landgoed Zonheuvel/ SDG house) en twee medezeggenschapsdeskundigen ons begeleiden. Samen zullen we:

  1. Ontdekken wat de Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn en hoe ze onze organisaties duurzamer kunnen maken.
  2. Leren hoe we de SDG’s kunnen inzetten om urgente onderwerpen zoals diversiteit, klimaatverandering en moderne arbeidsverhoudingen op de agenda kunnen zetten.
  3. Kennis opdoen welke rechten en bevoegdheden de ondernemingsraad kan aanwenden om verandering te bewerkstelligen.

Deze keynote is een kans om de brug te slaan tussen maatschappelijke crises en onze rol als OR-lid. Het is cruciaal dat we de uitdagingen van vandaag aangaan. Laten we samen een verschil maken en een duurzame, rechtvaardigere toekomst creëren.